Beköszönés

Dr. Matécsa Artemon

Dr. Matécsa Artemon

ÜOE elnök

Köszöntjük honlapunkon

Egyesületünk 1990 óta szervezi - az ügyészek, alügyészek és ügyészségi fogalmazók, OKRI munkatársak, jogi végzettségű ügyészségi megbízottak, valamint nyugdíjas kollégáink szakmai érdekeit védve - az ügyészségi közösségi életet.
Ezen célt a klasszikus érdekvédelmi szervezetekhez képest szélesebb tevékenységi körünk szolgálja.

Kérem, ismerkedjenek meg Egyesületünk történetével, tevékenységével!márt

Dr. Misi Márta

Dr. Misi Mária

ügyvezető alelnök

A Kriminálexpo 1991 óta rendszeresen jelentkező, konferenciákból és szakkiállításból álló szakmai rendezvény, mely nyitott a nagyközönség előtt is.

DR. RADVÁNYI ÉVA

DR. RADVÁNYI ÉVA

nemzetközi kapcsolatok
alelnök

Az ÜOE nyitott a világ bármely pontján dolgozó ügyészekkel való párbeszédre.
Ezért vagyunk tagjai a Nemzetközi Ügyészi Egyesületnek is, amely Budapesten alakult meg.

Dr. Kiss Anna

Dr. Kiss Anna

Ügyészek Lapja Főszerkesztő

Az 1993 óta kéthavonta megjelenő, a Magyar Tudományos Akadémia által jegyzett szakmai folyóiratunk még az egyetemisták körében is nagy népszerűségnek örvend.

Dr. Toronicza Gyula

Dr. Toronicza Gyula

belső kapcsolatok alelnöke

Egyesületünk az ügyészi kar legreprezentatívabb érdekképviseleti szervezete, mely 23 tagozatra épül.

Hírek

Egyesületünk 1990-ben alakult. Akkor, amikor ismét lehetőség volt civil szervezeti formában a szakmai érdekképviseletre, melyre az ügyészek részéről már 1907-ben az Országos Bírói és Ügyészi Egyesület megalakulásakor is igény mutatkozott. A hagyományok ápolása, az emlékezés a korábbi egyesületre, avagy régi korok neves ügyészeire, fontos feladata egyesületünknek.

Tevékenység

Érdekképviselet

Egyesületünk, mint az ügyészek, alügyészek, ügyészségi fogalmazók legreprezentatívabb érdekképviseleti civil szervezete, a tagság kollektív és egyéni anyagi, egzisztenciális, szakmai érdekeinek védelme érdekében számos, az ügyészségi munkaviszonnyal kapcsolatos kérdésben véleményez, javasol, kezdeményez, képvisel.
Tovább

Kultúra

Egyesületünk az „Alkotó ügyészek - ügyészségi alkotók” projekt keretében lehetőséget teremt tagjainak művészeti tevékenységük bemutatására, kedvezményes színházi és koncert ajánlatokat gyűjt és továbbít tagjainak, s a tagozatokban számos kulturális eseményt (kirándulást, nyugdíjas találkozót, nőnapot, családi napot, stb.) szervez.
Tovább

Nemzetközi kapcsolat

Aktív tagja vagyunk az ügyészek egyetlen világszervezetének, a Nemzetközi Ügyészi Egyesületnek (IAP), mely 1996-ban Budapesten alakult, s első elnöke dr. Hajdú Mária, Egyesületünk első elnöke volt. Büszkék vagyunk az általunk rendezett Nemzetközi Ügyészi Szemináriumokra, s az Ügyészi Egyesületek Első Világtalálkozójára is.
Tovább

Sport

Egyesületünk támogatja az országos és regionális ügyészségi sporttalálkozókat, a tagozati sportrendezvényeket, ápolja a nemzetközi ügyészi sportkapcsolatokat. Büszkék vagyunk a német kollégákkal több mint 25 éve fennálló kapcsolatunkra, mely példaértékű Európában. Országos ügyészségi főzőversenyünk nagy népszerűségnek örvend.
Tovább

Oktatás, tudomány

Tudományos konferenciákat rendezünk és támogatunk. Javaslatokat teszünk a hivatal felé a szakmai képzés, önképzés, továbbképzés tartalmára, eszközeire és formáira. Egyesületünk oktatási és tudományos céljait szolgálja a kétévente jelentkező rendezvényünk, a Kriminálexpo, valamint a kéthavonta megjelenő folyóiratunk, az Ügyészek Lapja is.
Tovább

Szociális

Fontosnak tartjuk figyelemmel kísérni az ügyészek, alügyészek, ügyészségi fogalmazók élet- és munkakörülményeinek, anyagi megbecsülésének alakulását. E körben javaslatokat fogalmazunk meg, jogszabály és utasítás tervezeteket véleményezünk. Mindezek mellett segítséget nyújtunk az egyesület nehéz anyagi helyzetbe jutott tagjainak, azok családtagjainak.
Tovább

A Kriminálexpo kezdetben kizárólag bűnüldözés-orientáltságú programsorozatnak indult. Ma már a rendezvény tematikájában megtalálható a bűnmegelőzés, a büntetés-végrehajtás, a magánbiztonság, valamint az informatika is. A nagymúltú rendezvény sikerére garanciát jelentenek a neves és szakavatott előadók, a tárgyalt aktuális kérdések, a szakmai közönség.

Az Egyesületünk által 1993-ban alapított szakmai folyóirat tudományosan igényes cikkekkel, tanulmányokkal, a gyakorlatban hasznosítható tudást, információt közvetít az olvasók felé. Az Ügyészek Lapja - a lelkes szerkesztőknek és a neves szerkesztőbizottságnak köszönhetően - a Magyar Tudományos Akadémia által is jegyzett folyóirat.

Társoldalak
Hasznos oldalak