Ügyészek Országos Egyesülete
MagyarEnglishDeutschland

 

 


Országos Főzőverseny


 


A dr. Bűdi László ÜOE sportügyvivő által szervezett Országos Ügyészségi Főzőversenyen a szervezeti egységekből, csoportokból alakuló csapatok hagyományosan saját maguk választott, azonban nyílt tűzön, bográcsban, hozott alapanyagokból elkészítendő étellel neveznek.


Az elkészült étkeket neves mesterszakácsokból és felkért ügyészségi vezetőkből álló zsűri  véleményezi.


A jó hangulatú rendezvényen a legfinomabbnak és leggusztusosabbnak ítélt ételért járó vándorkupát a győztes csapat többszáz kolléga előtt veheti át.

 

Eredmények a korábbi évek főzőversenyeiből:

 

2007

2008

2011

2012

2013

2014

2015

 

elválasztó.png

 

 

A 2007. szeptember 8. napján Gödön megrendezett

 

VI. Nyílt Főzőverseny 

 

végeredménye:

 

I. helyezett:

Pest Megyei Főügyészség:

Csángó gulyás

 

II. helyezett:

Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség:

Salmuca

 

III. helyezett:

Katonai Főügyészség:

Francia hallé

 

Főzőverseny 2007-13.jpg     Főzőverseny 2007-10.jpg

Főzőverseny 2007-15.jpg     Főzőverseny 2007-12.jpg

Főzőverseny 2007-18.jpg     Főzőverseny 2007-17.jpg

Főzőverseny 2007-20.jpg     Főzőverseny 2007-5.jpg

Főzőverseny 2007-21.jpg     Főzőverseny 2007-7.jpg

 Főzőverseny 2007-4.jpg     Főzőverseny 2007-1.jpg

 Főzőverseny 2007-2.jpg

 

 

elválasztó.png

 

 

A 2008. szeptember 27. napján Gödön megrendezett

 

VII. Nyílt Főzőverseny.

 

végeredménye:

 

I. helyezett:

Legfőbb Ügyészség Személyügyi Osztálya:

Magyaros kakas

 

II. helyezett:

Legfőbb Ügyészség Számítástechnikai Alkalmazási és Információs Főosztálya (különdíjas):

Harcsapaprikás sztrapacskával

Legfőbb Ügyészség Gazdasági Főigazgatósága:

Spanyol tokány

 

III. helyezett:

Pest Megyei Főügyészség:

Mátyás tokány

 

IV. helyezett:

Budapesti Katonai Ügyészség:

Vadasmarha zsemlegombóccal 
Legfőbb Ügyészség Kiemelt Ügyek Főosztálya:

Béla bácsi pörköltje
Fővárosi Főügyészség Adminisztrációs Iroda és Gépjárműszolgálat:

„Sofőrpörkölt"
Országos Kriminológiai és Kriminalisztikai Intézet:

„Kőleves” -vegetáriánus étel
Központi Nyomozó Főügyészség:

„Szamárpörkölt”
Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség:

Kakaspörkölt túróscsuszával     

 

A Bíráló Bizottság:

  • Elnök: Varga István (mesterszakács-konyhafőnök, Danubius Hotels Gellért)
  • Tagok: Mák Mária (a Honvédelmi Minisztérium Rekreációs és Továbbképzési Központjának vezetője) és Kovács László alezredes (Dunakeszi város rendőrkapitánya)

 

Az I. helyezett 1 évre megkapta a Vándorserleget, valamint egy nemesfémből készült bográcsot, mely utóbbi végleges nyeremény. (A különdíjban részesülő II. helyezett ajándékát Kovács László alezredes Úr ajánlotta fel.)

 

elválasztó.png

 

A 2011. szeptember 24. napján Gödön megrendezésre került

 

X. Nyílt Nemzetközi Főzőverseny

 

végeredménye:

 

I. helyezett:

Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi Ügyészség:

Csomboros, csülkös, körmös káposzta

 

II. helyezett:

Pest Megyei Főügyészség:

Borjúpörkölt  tejfeles túrós sztrapacskával

 

III. helyezett:

Budapesti XIV. és XVI. kerületi Ügyészség:

Marha provance tőkék közül rusztikus ruhában parasztkenyérrel

 

IV. helyezettek:

Budapesti Katonai Ügyészség:

Basala

Fővárosi Főügyészség Adminisztrációs Iroda, Gépjármű Szolgálat és Pénzügyi Osztály:

Csirkemelles lecsó tarhonyával

Fővárosi Főügyészség Büntetőbírósági Osztály:

Paprikáskrumpli

Budapesti II., III., XVIII. és XIX. kerületi Ügyészség, Fővárosi Főügyészség Nyomozásfelügyeleti Osztálya:

Vegyes oroszleves

Budapesti XI. és XXII. kerületi Ügyészség:

Barna sörös borjúragú petrezselymes gombóccal

Fővárosi Főügyészség fogalmazói:

Vörösboros vaddisznópörkölt nokedlival

Legfőbb Ügyészség Informatika:

Kacsapörkölt „megvadítva” nokedli,tarhonya

Legfőbb Ügyészség Személyügyi Osztály:

Magyar tarka, csorda módra

Legfőbb Ügyészség vegyes csapata:

Pecsenyekacsamájas pincepörkölt

Legfőbb Ügyészség Gazdasági Főigazgatóság:

Marhagulyás

 

A Bíráló Bizottság tagjai voltak:

  • elnök: dr. Szabó Ferenc pest megyei főügyész
  • tagok: Varga István mesterszakács (Hotel President) és Bedák Béla mesterszakács (Hotel Astoria)

 

Az I. helyezett csapat egy évre megkapta a vándorserleget, valamint egy nemesfémből készült bográcsot, mely utóbbi véglegesen elnyert díj.

 

elválasztó.png

 

A 2012. szeptember 15. napján Pilisszentkereszten megrendezett

 

XI. Nyílt Főzőverseny

 

Főzőverseny 2012 - 1.jpg  Főzőverseny 2012 - 2.jpg

Főzőverseny 2012 - 3.jpg  Főzőverseny 2012 - 5.jpg

Főzőverseny 2012 - 4.jpg

 

végeredménye:

 

I. helyezett:

Legfőbb Ügyészség Személyügyi, Igazgatási és Továbbképzési Főosztály

Pusztapörkölt, pásztortarhonya

 

II. helyezett:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

Vaddisznó ragu, juhtúrós gombóc, vargányás lángos

 

III. helyezett:

Pest Megyei Főügyészség

Vadraguleves sűrítés nélkül, cipóban

 

IV. helyezettek:

Budapesti XV-XVI. Kerületi Ügyészség

Zuglói zúzapörkölt, petrezselymes burgonya, házi savanyúság

Soroksári Ügyészség

Slambuc nyúlpörkölt, zsemlyegombóc

Margaréta Csapat

Erdélyi rakottas

Legfőbb Ügyészség Gazdasági Főigazgatóság

Babgulyás

Budapesti IX. Kerületi Ügyészség

Gombás barnaragu padlizsánnal, zsemlyegombóc

Központi Nyomozó Főügyészség

Töltött káposzta, fánk

Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség

Gombás bográcsos marhatokány

Újbudai Ügyészség

Tárkonyos vaddisznó raguleves

Jancsó Gábor Emlékcsapat

Székely Dózsa káposzta

Fővárosi Fogalmazók 2010

Erdélyi paraszt csorba

Fővárosi Főügyészség Kiemelt és Gazdasági Ügyek Osztálya

Vörösboros marhapörkölt

Fővárosi Főügyészség Nyomozás-Felügyeleti Osztály

Bakonyi betyárgulyás csipetkével

 

A Bíráló Bizottság tagjai:

  • Schmell János dandártábornok, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Parancsnoka
  • Varga István mesterszakács-konyhafőnök (Trófea Grill Étterem)
  • Bedák Béla mesterszakács-konyhafőnök (Hotel Gellért)

 

elvĂĄlasztĂł.png

 

A 2013. október 5. napján Pilisszentkereszten megrendezett

Országos Ügyészségi Főzőverseny


Főzőverseny 2013.jpg

 

végeredménye:

 

I. helyezett:

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség:

Barna sörben pácolt csülök vargányával, mézzel és

tökös derelye diós, krémsajtos, illetve borsos töltelékkel

 

II. helyezett:

 

Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség:

Jakab gulyás – „Erdélyi tavaszváró” gulyásleves

 

III. helyezett:

 

OKRI:

Magyar savanyú vetrece burgonyagombóccal

 

IV. helyezettek:

 

Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség

(Jancsó Gábor és barátai):

Gulyás barna sörrel elkészítve

 

Budapesti IX. Kerületi Ügyészség:

Lecsó

 

Csepeli Ügyészség

(Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség):

Disznóvetrece zsemlegombóc

 

Fogalmazók:

Marhapörkölt

 

Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség:

Vaddisznópörkölt másképp, sztrapacska, házi savanyúság

 

Fővárosi Főügyészség Nyomfel - Bfel.:

Gombás marhapörkölt burgonyával

 

Fővárosi Főügyészség Személyügyi Osztály:

Csülkös bableves

 

Központi Nyomozó Főügyészség:

Csongrádi currys lecsós csirkemell májjal, lecsóval, babbal, rizzsel

 

Legfőbb Ügyészség Gazdasági Főigazgatóság:

Lecsó spanyol módra

 

Legfőbb Ügyészség Informatikai Főosztály:

Tárkonyos, tejszínes pörkölt burgonyakrokettel

 

Legfőbb Ügyészség Személyügyi, Továbbképzési és Igazgatási Főosztály:

Nyúlpaprikás juhtúrós sztrapacskával

 

Mincikéék 2.0”

(Legfőbb Ügyészség)

Szarvaspörkölt főtt burgonya savanyúság, kenyér

 

Nimród”:

Szarvaspörkölt, tarhonya

 

Budapesti VI-VII. Kerületi Ügyészség:

Tanuzaba vaddisznó üsztönye, fejleveles csücsűrrel

 

Zala Megyei Főügyészség:

Zalai babos káposzta

 

elvĂĄlasztĂł.png

 

A 2014. október 4. napján Pilisszentkereszten megrendezett

Országos Ügyészségi Főzőverseny

 

 

Az esőre hajló szürke ég ellenére 15 bogrács körül több mint kétszázan gyűltek össze az Ügyészek Országos Egyesülete által tizenharmadik alkalommal kiírt főzőversenyen.

 

A korábbi versenyekhez hasonlóan a csapatok saját maguk által választott, nyílt tűzön, bográcsban, hozott alapanyagokból elkészített étkekkel neveztek.

 

orszagos_fozoverseny.png

 

A jó hangulatú főzőverseny végeredménye:

 

I. helyezett:

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség

Zempléni pikáns vadgombóc leves, oldalas zöldségtőzeg, göngyölt mascarponés, marcipános őszibarack

 

 

II. helyezett:

 

Zala Megyei Főügyészség

Csülkös pacal

 

 

III. helyezett:

 

Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség

Marhapörkölt

 

 

IV. helyezett:

 

Budapesti XX. XXI. XXIII. Kerületi Ügyészség

Marhalábszár pörkölt, fokhagymás burgonyagombóc

 

Budapesti IX. Kerületi Ügyészség

Liba zúzapaprikás, túrós csusza

 

Budapesti XI. XXII. Kerületi Ügyészség

Fantázia ragu

 

Budapesti Nyomozó Ügyészség

Betyáros bogrács, hamuban sült burgonya, káposzta saláta

 

Fővárosi Főügyészség Titkárság

Vörösboros marhapörkölt

 

Legfőbb Ügyészség Informatika I.

Szürke marha pörkölt

 

Legfőbb Ügyészség Informatika II.

Székelykáposzta

 

Legfőbb Ügyészség Büntetőbírósági Főosztály

Tiszai halászlé

 

Legfőbb Ügyészség Gazdasági Főigazgatóság

Pilisi sertésragu

 

Központi Nyomozó Főügyészség

Áfonyás gombás szarvas pörkölt

 

Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség

Szentkereszt esetleges kedvenc eledele

 

Legfőbb Ügyészség Személyügyi Osztály

Füstöltcsülkös lecsó

 

 

elválasztó.png

 

 

A 14. alkalommal, 2015. október 3. napján megrendezett rendezvénynek az elmúlt évekhez hasonlóan a pilisszentkereszti a Büntetés-végrehajtási Szervezet TR Központja adott otthont. Az ideális időjárás is hozzájárult ahhoz, hogy a résztvevők száma elérte a 250 főt.


Az ismét jó hangulatú rendezvényen 17 csapat bográcsában és nyílt tűzön készültek az ételek.

 

A háromtagú zsűri elnöke: Varga István mesterszakács-konyhafőnök (Trófea Grill Étterem), tagjai: dr. Sztrinikácz Nóra (az ÜOE szociális ügyvivője, az elmúlt év győztes csapatának tagja), Kovács László (r. ezredes, Szentendre rendőrkapitánya) voltak.

 

Az eredményhirdetés során a zsűri elnöke a szakmai értékelés során elégedettségének adott hangot többek között azért, mivel a csapatok - a korábbi években kérteknek megfelelően - törekedtek arra, hogy minél egészségesebb módon készüljenek el az egyébként sok esetben hagyományos étkek. Az elkészült ételek így is ízletesre, minőségire sikeredtek. A helyezést elértek között minimális különbség mellett, az alábbi végeredmény született:

 

 

I. helyezett:


Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség:

Pandúrgulyás

 

II. helyezett:


Budapesti IX. Kerületi Ügyészség:

Vargányás marhapörkölt


Zala Megyei Főügyészség:

Zalai savanyú répa

 

III. helyezett:


Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség:

Birka ragú édesburgonyával

 

Különdíj:


Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség:

Nyírségi töltött káposzta

 

IV. helyezett:


Budapesti VI.-VII. Kerületi Ügyészség:

Marhapörkölt


Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség:

Vaddisznópörkölt


Budapesti XI.-XXII. Kerületi Ügyészség:

Sertéspörkölt


Budapesti XIV.-XVI. Kerületi Ügyészség:

Sertéspörkölt


Budapesti XX, XXI, XXIII. Kerületi Ügyészség:

Legényfogó leves


Budapesti Nyomozó Ügyészség:

Roma lecsó


Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség:

Kakaspörkölt


Fővárosi Főügyészség Titkárság:

Főügyészségi baboslé


Legfőbb Ügyészség Gazdasági Főigazgatóság:

Jack bácsi kedvence


Legfőbb Ügyészség Informatikai Főosztály:

Csülökpörkölt


Legfőbb Ügyészség Személyügyi Főosztály "Visszavonultak":

Babgulyás


Országos Kriminológiai Intézet:

Pincepörkölt


 

Országos főzőverseny 2015 - 2.png