Országos Főzőverseny


 


A dr. Bűdi László ÜOE sportügyvivő által szervezett Országos Ügyészségi Főzőversenyen a szervezeti egységekből, csoportokból alakuló csapatok hagyományosan saját maguk választott, azonban nyílt tűzön, bográcsban, hozott alapanyagokból elkészítendő étellel neveznek.


Az elkészült étkeket neves mesterszakácsokból és felkért ügyészségi vezetőkből álló zsűri  véleményezi.


A jó hangulatú rendezvényen a legfinomabbnak és leggusztusosabbnak ítélt ételért járó vándorkupát a győztes csapat többszáz kolléga előtt veheti át.

 

Részletek és eredmények a korábbi évek főzőversenyeiből:

       
2011           »
 

I. helyezett:

Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi Ügyészség:

Csomboros, csülkös, körmös káposzta

II. helyezett:

Pest Megyei Főügyészség:

Borjúpörkölt  tejfeles túrós sztrapacskával

III. helyezett:

Budapesti XIV. és XVI. kerületi Ügyészség:

Marha provance tőkék közül rusztikus ruhában parasztkenyérrel


   
2012     »
 

I. helyezett:

Legfőbb Ügyészség Személyügyi, Igazgatási és Továbbképzési Főosztály

Pusztapörkölt, pásztortarhonya

II. helyezett:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

Vaddisznó ragu, juhtúrós gombóc, vargányás lángos

III. helyezett:

Pest Megyei Főügyészség

Vadraguleves sűrítés nélkül, cipóban


   
2013     »
 

I. helyezett:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség:

Barna sörben pácolt csülök vargányával, mézzel és

tökös derelye diós, krémsajtos, illetve borsos töltelékkel

II. helyezett:

Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség:

Jakab gulyás – „Erdélyi tavaszváró” gulyásleves

III. helyezett:

OKRI:

Magyar savanyú vetrece burgonyagombóccal


   
2014     »
 

I. helyezett:

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség

Zempléni pikáns vadgombóc leves, oldalas zöldségtőzeg, göngyölt mascarponés, marcipános őszibarack

II. helyezett:

Zala Megyei Főügyészség

Csülkös pacal

III. helyezett:

Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség

Marhapörkölt


   
2015     »
 

I. helyezett:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség:

Pandúrgulyás

II. helyezett:

Budapesti IX. Kerületi Ügyészség:

Vargányás marhapörkölt

Zala Megyei Főügyészség:

Zalai savanyú répa

III. helyezett:

Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség:

Birka ragú édesburgonyával

Különdíj:

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség:

Nyírségi töltött káposzta


   
2016     »
 

I. helyezett:

Zala Megyei Főügyészség

Zalai szarvas vadasan, vargányás zsemlegombóccal

II. helyezett:

Budapesti IX. Kerületi Ügyészség

Mustáros csülkös lencseleves

III. helyezett:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség

Házinyúl vargánya gombamártással