Ügyészek Országos Egyesülete
MagyarEnglishDeutschland

 

 


Novellaíró pályázat 2015


 

 

 

Az Ügyészek Országos Egyesülete megalakulásának 25. éves évfordulója alkalmából 2015. évben novellaíró pályázatot hirdetett.

 

A pályázat tematikája a következő volt: Az ügyész, aki a munkáját hivatásnak tekinti, nem csupán dolgozik, hanem életformát, attitűdöt választ. Minden hivatást gyakorló számára eljön a nap, amikor a hivatásába vetett hite megrendül. E mélypontról valaki vagy feláll, és megőrzi az elhivatottságát, a kedvét, vagy úgy dönt, a hivatás is csak munka, „dologidő”, amin túl kell lenni, napról napra. Az ügyek mögött azonban mindig emberek és konfliktusok rejlenek – vajon elegendő a szokásos ügymenet rutinjával megoldani?

 

A pályázatra a beadási határidőig 120 pályamű érkezett.

 

Az Ügyészek Országos Egyesülete által felkért háromfős zsűri tagjai maguk is elismert novellisták, írók voltak: dr. Lőrinczy Judit, dr. Benczúr Csaba, dr. Fürcht Pál Zsolt.

 

A zsűri az alábbi döntést hozta:

I. helyezett:

Zay Péter: Aurea mediocritas  

II. helyezett:

Dr. Farkasdy Róbert: Zöld nyolcas

III. helyezett:

Dr. Kamarás Katalin: Szombat, amikor hétfő helyett péntek volt 

 

A helyezettek az Igazságügyi Palota Dísztermében 2015. november 19. napján megrendezett ünnepi küldöttgyűlésen vehették át díjaikat.

 

A díjak átadását követően a résztvevők az első helyezést elért novellát Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színművésznő kiváló előadásában hallgathatták meg.

 

A díjazott, illetve a zsűri által kiválasztott további novellák az Ügyészek Lapja 2016. évi különszámában jelentek meg.