Tagozati sportrendezvények


 

 

Dr. Molnár Károly Emléktorna 2016

 

 

Öt csapat lépett pályára

Labdarúgás XI. dr. Molnár Károly emléktorna, Balassagyarmat

 


A közelmúltban tizenegyedik alkalommal rendezették meg a dr. Molnár Károly emléktornát, mellyel volt kollégái kívántak emléket állítani a Balassagyarmati Városi Ügyészség egykori vezetőhelyettes ügyészének. Harmadik alkalommal Balassagyarmaton, viszont első alkalommal a Kövi Pál Sportközpontban.

Az Ügyészek Országos Egyesülete Nógrád Megyei Tagozata szervezésében, a Nógrád Megyei Főügyészség támogatásával megrendezett meghívásos labdarúgótornán eltérve az előző évtized gyakorlatától, ezúttal öt csapat vett részt. A Balassagyarmati Törvényszék, Balassagyarmat Város Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala, a Heves-Nógrád Megyei Ügyészségek közös csapatai mellett a Balassagyarmati Fegyház- és Börtön, valamint a Pest Megyei Főügyészség „Oldboys"-ként elnevezett férfi csapatai mérték össze az erejüket a tavalyi jubileumi tornára készült, és átmenetileg az önkormányzat által „birtokolt" vándorserlegért.

Szinte nyárias idő fogadta a délelőtti órákban a műfüves pályán megjelenő csapatokat, akik ennek megfelelő lelkesedéssel vágtak neki a mérkőzéseknek.

Egymással párhuzamosan, Kis Károly, a BSE szakmai igazgatója, valamint az ifjú Mohácsi Levente a sportintézmények dolgozója, szakszerű és tekintélyt parancsoló játékvezetése, valamint a szép számmal megjelent, sorai között négy főügyészt is maga 'között tudó, sportszerető és lelkes közönség mellett.

A kiegyensúlyozott mezőnyből a csupán fiatalokból álló Börtön csapata tűnt ki dinamikájával, illetve fiatalos lendületével, őket csak a torna nyitó mérkőzésén sikerült a vendéglátóknak, egy döntetlen erejéig feltartóztatni, azonban ezt követően végigvették a teljes mezőnyt, és jobb gólkülönbségüknek köszönhetően egy évig őrizhetik a vándorserleget.

A tavalyi győztes Balassagyarmati Önkormányzat nem tudta megismételni az elmúlt volt fejet hajtani nagy csatában, többek között a Nógrád Megyei Főügyészség csapatával, azzal a csapattal szemben, mely az egyébként utolsó, Balassagyarmati Törvényszék férfiúiból verbuvált gárdával szemben a torna mérkőzését játszotta.

A körmérkőzéseket követően, dr. Bóna Gyulának, Nógrád Megye Főügyészének ünnepélyes eredményhirdetése után a résztvevők, a díszvendégként meghívott, a névadóval együtt dolgozó, ma már nyugdíjas ügyészekkel egy jó hangulatú- és Putnoki Katalin séf által varázsolt, ebéd keretében beszélték meg élményeiket azzal, hogy az amatőr futballisták jövőre újra összemérik az erejüket a tizenkettedik emléktornán.

Eredmények:

Törvényszék - Önkormányzat 3-3.

GL: Gyüre (2), Urbán, ill. Mészáros (2), Monostori.

Börtön - Heves/Nógrád 1-1.

GL: Farkas IC, ill. dr. Űj Á.

Pest - Törvényszék 2-1.

GL: dr. Dányi, dr. Gúti, ill. dr. Bolyós G.

Önkormányzat - Börtön 0-2.

GL: Jakus Kornél (2).

Heves/Nógrád - Pest 3-2.

GL: dr. Gubala, dr. Pityi, dr. Új ill. dr. Koszorús, dr. Szécsényi.

Törvényszék - Börtön 0-3.

GL: Zólyomi (2), Jakus.

Pest - Önkormányzat 2-2.

GL.: dr. Gúti, dr. Rehák, ill. Mészáros (2).

Heves/Nógrád - Törvényszék 3-2.

GL: dr. Pityi, dr. Új, dr. Gubala, ill. Gyüre, dr. Bolyós.

Börtön - Pest 4-1.

GL: Jakus, Antal Szen- ográdi, Gattyán, ill. dr. Rehák.

Önkormányzat - Heves/Nógrád 0-2.

GL: dr. Új, dr Gubala.

A torna végeredménye:

1. Bgy. Fegyház és Börtön (10-2) 10,

2. Heves/Nógrád (9-5) 10,

3. Pest (7-10) 4,

4. Önkormányzat (5-9) 2,

5. Törvényszék (6-11) 1.

káef

 

 

Nógrád Megyei Hírlap - 2016. október 28. (10. oldal)