Tagozati sportrendezvények


 

 

Dr. Molnár Károly Emléktorna 2014

 

 

Az ügyészség csapata lett a tornagyőztes

LABDARÚGÁS IX. dr. Molnár Károly-emléktorna, Balassagyarmat

Kanyó Ferenc

 

 

A balassagyarmati műfüves pályán az elmúlt pénteken immár kilencedik alkalommal rendezték meg a dr. Molnár Károly-emléktornát. Egykor volt munkatársai, a Nógrád Megyei Ügyészség szakemberei évek óta október elején sporttal is, a torna megrendezésével is emlékeznek volt munkatársukra.

Az Ügyészek Országos Egyesülete Nógrád Megyei Szervezete által szervezett meghívásos labdarúgótornát a tavalyi évhez hasonlóan idén is négy csapat részvételével rendezték meg. Az eseményen a Nógrád-Heves megyei ügyészség, a Balassagyarmati Törvényszék, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata és Balassagyarmat Város Önkormányzata csapata mérkőzött meg a vándorserlegért.

A sorsolás szeszélye folytán már az első fordulóban találkozott a torna végső sikerére is esélyes két csapat, az ezúttal Heves megyéből erősítést kapó Nógrád Megyei Ügyészség és Balassagyarmat Város Önkormányzata. Az utóbbiak nagy küzdelemben alulmaradtak alul a tavalyi győztessel szemben.

Az első forduló másik meccsén sem volt kisebb a küzdelem, végül mindössze egy találat született mely a Nógrád Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának sikerét jelentette a Balassagyarmati Törvényszékkel szemben.

A második körben javíthattak az előző vesztesek az egymás elleni küzdelemben, melyet az önkormányzat hátrányból fordítva nyert meg a törvényszék ellen.

A másik meccs heroikus küzdelmet hozott és a hosszabb cserepaddal rendelkező ügyészek két góllal legyűrték a kormányhivatal csapatát, mely győzelemmel már az esélyek szerint biztos győztesként álltak ki a harmadik körre. El is döntötték igen gyorsan a kérdést, mert fölényesen verték meg az egyre fáradtabb csapat benyomását keltő törvényszék képviselőit

A záró forduló másik meccse volt hivatott dönteni a dobogó további helyeiről. Meglepetésre a kormányhivatal háromgólos előnyt szerzett, de az önkormányzat felállt a padlóról és kiegyenlített. Már zsebükben érezhették az „ezüstérmeket”, amikor egy perccel a vége előtt Budai István nagyszerű átlövés gólja a kormányhivatal második helyét jelentette.

A tavalyi év során első torna győzelmüket arató ügyészek, megvédve tavalyi elsőségüket vehették át a dr. Molnár Károly-emléktorna győztesének járó serleget

Az ünnepélyes eredményhirdetés után - melynek során minden csapat részesült díjban - a résztvevők a horgásztanyán fogyasztották el a dr. Csonka Szabolcs által elkészített finom ebédet.

Eredmények:

Balassagyarmati Törvényszék - Nógrád Megyei Kormányhivatal 0-1.

GL: Saár.Sz.

Balassagyarmat Város Önkormányzata - Nógrád-Heves megyei ügyészség 2-3.

GL: Filip L, dr. Csonka (öngól), ill, Koplányi, dr. Csonka, Gubala.

Nógrád-Heves megyei ügyészség - Nógrád Megyei Kormányhivatal 4-2.

GL: Koplányi (2), Gubala, Új Á., ill. Saár, Soltész (öngól).

Balassagyarmati Törvényszék - Balassagyarmat Város Önkormányzata 2-5.

GL: Bolyós, Tóth (öngól.), ill. Filip L. (2), Oravecz (2), Szakai.

Balassagyarmati Törvényszék - Nógrád-Heves megyei ügyészség 1-6.

GL: Fekete, ill. Új Á. (3), Deák, Koplányi, Gubala.

Balassagyarmat Város Önkormányzata - Nógrád Megyei Kormányhivatal 3-4.

GL: Filip L. (3), ill. Czibulya, Zoljánszki, Saár, Budai.

A torna végeredménye:

1. Nógrád-Heves megyei ügyészség (13-5) 9,

2. Nógrád Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata (7- 7) 6,

3. Balassagyarmat Város Önkormányzata (10-9) 3,

4. Balassagyarmati Törvényszék (3-12) 0 pont.

Különdíjak.

Legjobb kapus: Kovács Barnabás (Kormányhivatal).

Gólkirály: Filip László (Önkormányzat) 6 góllal.

Legjobb mezőnyjátékos: dr. Bolyós Gergő (Törvényszék).

 

Nógrád Megyei Hírlap - 2014. október 11. (14. oldal)