Tagozati sportrendezvények


 

 

Dr. Molnár Károly Emléktorna 2013

 

 

Először nyertek az ügyészek

KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS 8. dr. Molnár Károly-emléktorna, Balassagyarmat

 

 

Az elmúlt pénteken új helyszínen, a balassagyarmati műfüves pályán rendezték meg, immár nyolcadik alkalommal a dr. Molnár Károly-emléktornát. Egykor volt munkatársai, a Nógrád megyei ügyészségi szakemberek évek óta október elején sporttal is, a torna megrendezésével is emlékeznek volt munkatársukra. Az Ügyészek Országos Egyesülete által szervezett meghívásos tornát a tavalyi évhez hasonlóan idén is négy csapat részvételével rendezték meg. Az eseményen a Nógrád Megyei Ügyészség, a Balassagyarmati Törvényszék, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata, és Balassagyarmat Város Önkormányzata csapatai mérkőztek meg a vándorserlegért.

A sorsolás szeszélye folytán az első meccsen találkozott a tavalyi és a tavaly előtti torna győztese. Egy jól eltalált lövéssel a tavalyi győztes törvényszék legyőzte az önkormányzatot. Az igazságügyi szolgálat az utazás fáradalmaival a lábában nem nagy ellenállást tudott kifejtem a rendezők csapata ellen.

A második körben az előbbi nyolc kapott gól után játszó kormányhivatal ellen a törvényszék csak szerencsével mentette döntetlenre a mérkőzést. Borulhatott volna a papírforma, de az önkormányzat a második meccsén is vereséggel hagyta el a pályát az ügyészek ellen. Ezzel utóbbiaknak megmaradt az esélyük arra, hogy nyolc év alatt egyszer az első helyen végezzenek.

Mint később kiderült éltek is a lehetőséggel.

A harmadik körben az önkormányzat „fiataljai” megtalálták góllövő cipőjüket, és egálra hozták gólkülönbségüket a kormányhivatal legyőzésével.

Érdekes módon a záró mérkőzés - akárcsak tavaly - lett a döntő. Igaz az ügyészségnek elég lett volna az iksz is a sikerhez, de ők vezető góljuk után szinte átgázoltak az akkorra már sérülésektől tizedelt törvényszék csapatán, és a tornák története során első alkalommal lettek a dr. Molnár Károly-emléktorna győztesei.

Az ünnepélyes eredményhirdetés után - melynek során minden csapat részesült díjban - a résztvevők a horgásztanyán fogyasztották el a Putnoki Katalin SÉF és szárnysegédje dr. Csonka Szabolcs által elkészített finom ebédet.

Eredmények

Balassagyarmati Törvényszék - Balassagyarmati önkormányzat 1-0,

Nógrád Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata - Nógrád Megyei Ügyészség 2-8,

Bgy. Törvényszék - Nógrád Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata 1-1,

Balassagyarmati önkormányzat - Nógrád megyei Ügyészség 1-2,

Balassagyarmati önkormányzat - Nógrád Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata 3-1,

Nógrád Megyei Ügyészség - Balassagyarmati Törvényszék 5-1.

A torna végeredménye:

1. Nógrád Megyei Ügyészség (15-4) 9 pont,

2. Balassagyarmati Törvényszék (3-6) 4,

3. Balassagyarmat Város Önkormányzata (4-4) 3,

4. Nógrád Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata (4-12).

Különdíjak

Legjobb kapus: Végh Béla.

Gólkirály: dr. Új Ádám 6 góllal.

Önkormányzat legjobbja: Csach Gábor.

Törvényszék legjobbja: dr. Fekete Zsolt.

Leghatékonyabb játékos: dr. Tóth Tamás.

 

Kanyó Ferenc

 

 

Nógrád Megyei Hírlap - 2013. október 12. (11. oldal)