Tagozati sportrendezvények


 

 

Dr. Molnár Károly Emléktorna 2011

 


Dr. Molnár Károly-emléktorna

Női röplabdában a bíróság, fociban a polgármesteri hivatal

Balassagyarmat-Szügy.

 

 

Az elmúlt hét péntekén a szügyi műfüves pálya adott otthont ismét, immár hatodik alkalommal a Dr. Molnár Károly-emléktornának.

Munkatársai, a Nógrád Megyei Ügyészség szakemberei évek óta október első hétvégéjén sporttal is emlékeznek volt munkatársukra.

A meghívásos labdarúgótornát idén „csak” négy csapat részvételével rendezték meg, mivel voltak, akik az utolsó napokban egyéb elfoglaltság miatt lemondták a részvételt.

Az idei évtől a szervezők a hölgyekre is gondoltak, bevonták őket is a sportolásba, részükre röplabdában biztosítottak egy kis sportolási lehetőséget. A hölgyek között három csapat játszott körmérkőzést, melynek során a balassagyarmati Nógrád Megyei Bíróság végzett az első helyen megelőzve a Nógrád megyei és az egri ügyészség csapatát.

A férfiak kispályás labdarúgótornáját szintén körmérkőzéses formában rendezték meg.

Az első kör első mérkőzésén a Balassagyarmati Polgármesteri Hivatal csapata első támadásából gólt szerezve vezetett a Nógrád Megyei Bíróság ellen az első félidő végéig. Ezt követően többször nyílt gólszerzési lehetőség utóbbiak előtt, majd jött az utolsó perc és néhány másodperccel a vége előtt a győztes találatot a polgármesteri hivatal szerezte (2-1).

A második meccsen a Nógrád Megyei Kormányhivatal csapata a Nógrád-Heves Megyei Ügyészség ellen vesztes állásból többször is felállva szintén a hajrában fordította maga javára a mérkőzést. (3-2)

A második körben a Nógrád Megyei Bíróság borította a papírformát és a hajrában szerzett góllal 2-1-re legyőzte a kormányhivatal csapatát.

A másik meccsen a polgármesteri hivatal kétgólos vezetés után döntetlenre tudta csak hozni meccsét az ügyészek ellen, de szétlövés után büntetőkkel ismét nyert.

A harmadik kör előtt még három csapatnak is esélye volt a végső sikerre. Az utolsó felvonás első meccsén a polgármesteri hivatal a végeredményt tekintve nem sok esélyt adott a kormányhivatalnak és 5-1-es fölényes sikerrel már végső győztesként fogadhatta soros ellenfele gratulációját.

Az utolsó mérkőzés döntött a képzeletbeli dobogó további helyeinek sorsáról.

Az összecsapást kiélezett nagy küzdelem után a bíróság kettő-egy arányban nyerte meg az ügyészség ellen, így ők lettek az ezüstérmesek, míg a bronz a kormányhivatalnak jutott.

A torna végeredménye: 1. Balassagyarmat Város Polgármesteri Hivatala, 2. Nógrád Megyei Bíróság, 3. Nógrád Megyei Kormányhivatal, 4. Nógrád-Heves Megyei Ügyészség.

A torna gólkirálya dr. Gubala Ádám (N-H M-i. Ügyészség) 5 góllal. A torna legjobb kapusa: Vida Tibor (Bgy. Polgármesteri Hivatal) lett.

 

Nógrád Megyei Hírlap - 2011. október 14. (10. oldal)