Nemzetközi sportkapcsolatok


 

 

 

Négy Nemzet Ügyészeinek Futball Tornája

 

 

2012  2014  2016 2018

 

 


 

 

2012

 

4 nemzet1.jpg

 

 

Az Ügyészek Országos Egyesülete - Legfőbb Ügyész úr támogatásával - 2012. szeptember 6-8. napja között Balatonlellén fogadta a német, román és szlovák ügyészek futball válogatottjait. 

A mérkőzéseket megelőző kulturális programok során ellátogatunk Szigligetre, Tihanyba és a badacsonyörsi Varga Pincészetbe.

A szombati napon a Balatonlelle SE labdarúgó pályáján 2x20 perces mérkőzések után kialakult a torna végeredménye, mely a következő: 

1. Magyarország

2. Szlovákia

3. Németország

4. Románia

A torna legjobb játékosa: Marius Bîlu (Románia), míg a legjobb kapus a szlovák válogatott hálóőre lett. 

A játékvezető Kenéz István Balatonlelle polgármestere volt.

A torna és az arra épülő egyéb programok kiváló alkalmat adtak arra, hogy a résztvevő országok ügyészei kötetlen formában bepillantást nyerjenek egymás jogi kultúrájába, jogrendszerébe, az igazságszolgáltatási rendszerekbe, az összekötő kapcsot jelentő ügyészségi munkába, mialatt személyes ismeretségre, barátságra tesznek szert.

 

 


 

2014


negy_nemzet_ugyeszeinek_futball_tornaja.png

 

Az Ügyészek Országos Egyesülete 2014. szeptember 4-6. napja között rendezte meg német, osztrák és szlovák kollégák részvételével a Négy Nemzet Ügyészeinek Futball Tornáját.

A 2012 után ismét megrendezett tornán a német delegáció vezetője Rolf Hannich szövetségi legfőbb ügyész-helyettes, az osztrák delegációvezető Gerhard Jarosch bécsi megyei főügyész-helyettes, az Osztrák Ügyészek és Ügyésznők Egyesületének elnöke, a Nemzetközi Ügyészi Egyesület (IAP) elnöke, a szlovák csapaté Mikuláš Gardecký eperjesi megyei vezető ügyész volt.

A tornát megelőző kulturális események során a vendégek részt vettek Budapesten az Igazságügyi Palota Dísztermében ünnepélyes keretek között megrendezett Finkey Ferenc-díj átadáson, ellátogattak a Parlamentbe, illetve rövid városnézésen vettek részt.

A 2014. szeptember 6. napján a Balatonlellei Sportegyesület műfüves pályáján lezajlott Futball Tornán játékvezetőként működött közre többek között Kenéz István Balatonlelle polgármestere is.

A mindvégig a fair play szellemében zajló tornán az alábbi eredmények születtek:

Németország - Ausztria 3:1

Szlovákia - Magyarország 4:0

Németország - Szlovákia 1:2

Ausztria - Magyarország 0:6

Németország - Magyarország 1:1

Ausztria - Szlovákia 1:4

A torna végeredménye:

1. Szlovákia 3 - 0 - 0 (10-2) 9 pont 

2. Magyarország 1 - 1 - 1 (7-5) 4 pont

3. Németország 1 - 1 - 1 (5-4) 4 pont

4. Ausztria 0 - 0 - 3 (2-13) 0 pont

A torna legjobb kapusa a német, míg legjobb játékosa a szlovák csapatból került ki.

 

nnuft_kupak.png

 


 

2016

 

 

A 2016. szeptember 10. napján a Balaton SE műfüves pályáján megrendezésre került tornán - melyen a német, a szlovák és az ÜOE válogatottja mellett a Magyar Bírói Egyesület csapata mérte össze tudását - a 2012. és a 2014. évi találkozókhoz hasonlóan a szlovák csapat emelhette magasba az első helyért járó serleget.

Eredmények:

Szlovákia – Magyarország (ÜOE)  1:1

Németország – Magyarország (MABIE)  1:1

Szlovákia – Németország  5:1

Magyarország (ÜOE) - Magyarország (MABIE)  5:1

Németország – Magyarország (ÜOE)  1:2

Szlovákia – Magyarország (MABIE)  2:0

 

 


 

2018