Ügyészek Országos Egyesülete
MagyarEnglishDeutschland

Megjelent az Ügyészek Lapja különszáma

 

Folyóiratunk - Ügyészség Napja alkalmából megjelent - különszáma a 2015. évi országos novellaíró pályázat díjazott és a zsűri által legjobbnak ítélt novelláival jelentkezik. 

Az idei évtől kezdődően Egyesületünk az Ügyészség Napját az Ügyészek Lapja különszámával is megünnepli.

 

Idén Egyesületünk megalakulásának 25. évfordulója alkalmából 2015. évben kiírt nagy sikerű országos novellaíró pályázat díjazott, illetve legjobb műveit adjuk közre.

 

A gyűjteményben olvasható novellák alapvető kiindulópontja, hogy „az ügyész, aki a munkáját hivatásnak tekinti, nem csupán dolgozik, hanem életformát, attitűdöt választ”.

 

A pályaművek – a pályázati kiírásban foglalt témamegjelölésnek eleget téve – azt a nehézséggel teli élethelyzetet jelenítik meg, mely minden korban és minden hivatást gyakorló számára eljöhet egyszer: „Amikor a hivatásba vetett hit megrendül. E mélypontról valaki vagy feláll, és megőrzi az elhivatottságát, a kedvét, vagy úgy dönt, hogy a hivatás is csak munka, »dologidő«, amin túl kell lenni, napról napra”.

 

A pályázatra beérkezett 120 pályaműből a három díjazotton túl a háromfős zsűri által kiválasztott további 6 novellát közöl az Ügyészek Lapja különszáma.

 

A megjelent novellák:

 

Zay Péter: Aurea mediocritas (I. helyezett pályamű)

Farkasdy Róbert: Zöld Nyolcas (II. helyezett pályamű)

Kamarás Katalin: Szombat, amikor hétfő helyett péntek volt (III. helyezett pályamű)

Leslie Lawyer: A szabadság fogságában

Ponyokai Judit: Maat szolgája

Tóth A. Tamás: Ablak

Kiss Zsuzsa: A mérleg

Nagy Zoltán: Ügyészek az Ipolyon

Döbrössy Péter: Az igazság árnyékában - Egy ügyész naplójából

 

Ügyészek Lapja különszám.png