Ügyészek Országos Egyesülete
MagyarEnglishDeutschland

Sikeresen zárult a XXI. Kriminálexpo IT-SEC

 

Idén immár 21. alkalommal rendezte meg az Ügyészek Országos Egyesülete – a Legfőbb Ügyészséggel társrendezésben – a Kriminálexpo IT-SEC biztonsági és informatikai, bűnmegelőzési, bűnüldözési, igazságszolgáltatási konferenciát. A háromnapos rendezvénynek 2016. november 8-10. napja között a Tölösi Péter Konferencia Központ (Magyar Telekom Székház) adott otthont. 

Az 1991 óta rendszeresen jelentkező Kriminálexpo kezdetben kizárólag bűnüldözés-orientáltságú programsorozatnak indult. Napjainkban a konferenciák tematikájában már helyet kap a bűnmegelőzés, a büntetés-végrehajtás és a magánbiztonság, de az informatika is. A Kriminálexpo az ország egyetlen olyan rendezvényévé vált, amely az e témakörben érintett állami és szakmai szerveket, az üzleti és a civil élet szereplőit a szakmai közönség számára bemutatja, lehetőséget biztosítva az aktuális kérdések, problémák megvitatására, szakmai álláspontjuk ismertetésére. A program létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy megrendezésére huszonöt éve, a megváltozott gazdasági helyzetben is szakmai igény van.

 

A háromnapos rendezvénynek 2016. november 8-10. napja között a Tölösi Péter Konferencia Központ (Magyar Telekom Székház) adott otthont.

 

Kriminálexpo 2016

 

A rendezvény védnökei voltak: Dr. Polt Péter Magyarország legfőbb ügyésze, dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter, dr. Pintér Sándor belügyminiszter, Tállai András parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője, Papp Károly r. altábornagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány, Tarlós István Budapest főpolgármestere.

 

Idén a rendezvényszervezés során a konferenciákra helyeztük a hangsúlyt, a korábban hagyományossá vált szakmai kiállítással szemben.

 

A Kriminálexpo - mely idén is bekapcsolódott a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatába - többek között a tudomány népszerűsítését tűzte zászlajára.

 

A rendezvényt Dr. Polt Péter Magyarország legfőbb ügyésze nyitotta meg, majd a jelenlévőket házigazdánk, a Magyar Telekom nevében dr. Máthé Balázs jogi és társasági ügyek vezérigazgató-helyettese, illetve dr. Matécsa Artemon az Ügyészek Országos Egyesületének elnöke köszöntötte.

 

kriminalexpo-2016_1

 

A három napban a plenáris ülésen kívül 9 konferencia került megrendezésre:

 

2016. november 8. napján:
 - A szakértő szerepe a büntetőeljárásban – kriminalisztikai megvilágításban
 - Konferencia és kerekasztal beszélgetés a legális, valamint az illegális migrációról 
 - Hamis termékek, hamis információk
   
2016. november 9. napján:
 - Jövőbe mutató technológiával a bűnügyi helyszínelésért és a terrorizmus ellen
 - Informatikai eszközök segítségével elkövetett bűncselekmények és a vonatkozásukban folytatott büntetőeljárások
 - A kockázatelemzés és kezelés jelene és jövője a büntetés-végrehajtásban
   
2016. november 10. napján:
 - Megelőző vagyonvédelem, kiemelt figyelemmel a lakások, üdülők, hétvégi házak, értékeink védelmének fokozása érdekében
 - Támogató és beavatkozó módszerek az áldozatok és az elkövetők oldaláról
 - Tudatosságnövelés irányai az internethasználattal kapcsolatban

 

 fotófotók

 

A túlnyomó részben szakmai érdeklődők, gyakorlati szakemberek, azaz több mint 500 ügyész, bíró, ügyvéd, rendőr, szakértő, a büntetés-végrehajtási és egyéb igazságszolgáltatási alkalmazott vett részt a rendezvényen.