Ügyészek Országos Egyesülete
MagyarEnglishDeutschland

Német kollégák és a német szövetségi legfőbb ügyész látogatása egyesületünknél

 

Idén ismét vendégül láttuk a Német Szövetségi Legfőbb Ügyészség mellett működő Sportegyesület delegációját. Nagy megtiszteltetés volt egyesületünk számára, hogy a német kollégákat elkísérte dr. Peter Frank német szövetségi legfőbb ügyész is.
Az első napon Győrbe látogattunk, ahol a német kollégákat fogadta dr. Takács Péter Győr-Moson-Sopron megyei főügyész. A német vendégeink ezt követően belvárosi séta keretében ismerhették meg a város nevezetességeit, majd az Audi jármű-, és motorgyárában tettek látogatást.

 

A delegációt elkísérte dr. Peter Frank német szövetségi legfőbb ügyész is (aki ezt megelőzően látogatást tett dr. Polt Péter legfőbb ügyésznél, és nem hivatalos eszmecserét folytatott a terrorizmus és kiberbűnözés tárgykörében).

 

Az esti programot megtisztelte jelenlétével dr. Kovács Tamás nyugalmazott legfőbb ügyész, valamint dr. Horváth Szilárd Somogy megyei főügyész is.

 

A pénteki programok keretében Pécsre látogattunk, ahol dr. Varga-Koritár György főügyész fogadta a vendégeket.

 

A kulturális programok során a német és szlovák kollégák idegenvezetéssel megtekintették a székesegyházat, a püspöki palotát, majd a Pécsi Sörfőzdében gyárlátogatáson vettek részt. A pécsi programokat a Zsolnay Kulturális Negyedben tett séta zárta.