Ügyészek Országos Egyesülete
MagyarEnglishDeutschland

Finkey Ferenc-díj 2016

 

Az idei Finkey Ferenc-díj a 2016. november 9. napján tartott ünnepi küldöttgyűlés keretében került átadásra. Díjazottunk: dr. Klimon Zsuzsanna.

 


 

Egyesületünk által alapított díj névadója, Finkey Ferenc fontosnak tartotta a közösségi létet, melyet jól példáz, hogy "mindig ott volt a városháza öreg termeiben rendezett jogászbálokon és a főiskolai imateremben rendezett ifjúsági ünnepeken".


Szakmai érdek-képviseleti egyesületünkért végzett munka is a közösség iránti elkötelezettségben gyökeredzik.

 

Idei Díjazottunk 1990 óta, azaz az alapítás óta tagja Egyesületünknek. Már a megalakulást követően tagozatvezetőként, választmányi tagként aktív szerepet játszott az egyesület tevékenységében. A választmányi üléseken, küldöttgyűléseken felszólalásai értékes gondolatokkal, hasznos javaslatokkal bírtak, ezzel segítve a testületek munkáját. Díjazottunk a tisztség létrehozatalától, azaz 1994-től 2002-ig egyesületünk szociális ügyvivője volt. Szociális érzékenysége, ebből adódó tenni vágyása jól hasznosult ügyvivői munkája során is. Nemcsak az országos testületeket segítette, de mindvégig aktívan szervezte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tagozatot is. Nagy lelkesedéssel végzett tisztségeiről is csak akkor mondott le, amikor azt összeegyeztethetetlennek tartotta új hivatali munkájával.


Példamutató magatartása, a közösségünkért végzett munkája elismeréséül az Ügyészek Országos Egyesületének Küldöttgyűlése Finkey Ferenc-díjat adományozott dr. Klimon Zsuzsanna főügyészségi csoportvető ügyész asszonynak.

 

Finkey Ferenc Díjas - dr Klimon Zsuzsanna

 

A díj átadására 2016. november 9. napján ünnepi küldöttgyűlés keretében került sor.

 

A képzőművészeti kivitelezésű emlékérem a Munkácsy Mihály-díjas - a Munkácsy Mihály-díjat készítő - Kiss György szobrász és éremművész, míg az adományozást igazoló okirat mellé járó érem Szabó Géza szegedi ötvösmester alkotása.

 

Az ünnepélyen fellépett Ittzés Gergely Liszt-díjas fuvolaművész, aki nagyszerű műsorában - az alkalomra tekintettel - jogász zeneszerzők műveit adta elő. Az ünnepi küldöttgyűlést állófogadás zárta.