Ügyészek Országos Egyesülete
MagyarEnglishDeutschland

Az ÜOE novellaíró pályázatának eredményhirdetéséről

 

Az Ügyészek Országos Egyesülete által meghirdetett novellaíró pályázat helyezettjei az Igazságügyi Palota Dísztermében megrendezett ünnepi küldöttgyűlésen vehették át díjaikat. Az első helyezett novellát Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színművésznő olvasta fel. 

 

Az Ügyészek Országos Egyesülete megalakulásának 25. éves évfordulója alkalmából novellaíró pályázatot hirdetett.

 

A pályázat tematikája: Az ügyész, aki a munkáját hivatásnak tekinti, nem csupán dolgozik, hanem életformát, attitűdöt választ. Minden hivatást gyakorló számára eljön a nap, amikor a hivatásába vetett hite megrendül. E mélypontról valaki vagy feláll, és megőrzi az elhivatottságát, a kedvét, vagy úgy dönt, a hivatás is csak munka, „dologidő”, amin túl kell lenni, napról napra. Az ügyek mögött azonban mindig emberek és konfliktusok rejlenek – vajon elegendő a szokásos ügymenet rutinjával megoldani?

 

A pályázatra a beadási határidőig 120 pályamű érkezett.

 

Az Ügyészek Országos Egyesülete által felkért háromfős zsűri tagjai maguk is elismert novellisták, írók voltak: dr. Lőrinczy Judit, dr. Benczúr Csaba, dr. Fürcht Pál Zsolt.

 

A zsűri az alábbi döntést hozta:

 Harmadik helyezett:

Dr. Kamarás Katalin: Szombat, amikor hétfő helyett péntek volt 

Második helyezett:

Dr. Farkasdy Róbert: Zöld nyolcas 

Első helyezett:

Zay Péter: Aurea mediocritas  

 

Az első helyezett díja: 100 000 Ft, a második helyezett díja: 75 000 Ft, a harmadik helyezett díja: 50 000 Ft, mely a pályázó választása szerint ajándékutalvány vagy pénzösszeg.

 

A díjak átadását követően a résztvevők az első helyezést elért novellát Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színművésznő kiváló előadásában hallgathatták meg.

 

A díjazott, illetve a zsűri által kiválasztott további novellák az Ügyészek Lapja 2016. évi különszámában jelennek meg.