Elhunyt Dr. Mészáros Ádám

In memoriam Dr. Mészáros Ádám.png

 

Megrendülten búcsúztunk kollégánktól, dr. Mészáros Ádámtól, az Országos Kriminológiai Intézet Büntető Jogtudományok Osztályának osztályvezető-helyettesétől, tudományos főmunkatársától, az Ügyészek Lapja főszerkesztő-helyettesétől, aki 2021. április 6. napján életének 44. évében elhunyt.

Dr. LL.M. Mészáros Ádám PhD egyetemi jogi diplomáját 2002-ben a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte.

Tudományos munkásságát 2005. évben tudományos segédmunkatársként a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszékén kezdte.

A Szegedi Városi Ügyészségen eltöltött ügyészségi fogalmazói évei után 2006. évben az Országos Kriminológiai Intézet (OKRI) tudományos segédmunkatársa lett, ahol 2007-től tudományos munkatársként, 2012-től tudományos főmunkatársként, 2013-tól osztályvezető helyettesként dolgozott.

Ph.D fokozatát 2008-ban szerezte, az értekezés címe: „A tettesség – részesség tanának elméleti és gyakorlati kérdései”.

Egyesületünk szakmai-tudományos folyóiratában, az Ügyészek Lapjában kezdetben színvonalas tanulmányait olvashattuk, majd főszerkesztő-helyettesként végzett lelkiismeretes és példaértékű munkájával hozzájárult a lap elismertségéhez.

Ádám 43 éves volt.

Gondoltuk, még rengeteg tanulmányt olvashatunk tőle, még sokszor hallhatjuk az előadásait, még sok közös élményben lehet részünk vele, még akár a világot is körbemotorozhatja, hiszen még előtte az élet.

A világ baja közbeszólt.

Csak az emlékezés marad.

Az emlékezést az Ügyészek Lapja hasábjain folytatjuk.

 

Az Ügyészek Országos Egyesülete nevében:

Dr. Matécsa Artemon

elnök