Ügyészek Országos Egyesülete
MagyarEnglishDeutschland

Kedves Látogató!

 

Köszöntjük megújult honlapunkon!

Egyesületünk immár 25 éve szervezi az ügyészek, alügyészek és ügyészségi fogalmazók, OKRI munkatársak, valamint nyugdíjas kollégáink szakmai érdekeit védve a közösségi létet. Ezen célt a klasszikus érdekvédelmi szervezetekhez képest szélesebb tevékenységi körünk szolgálja.

Az ÜOE elkötelezett az ügyészi etika érvényre juttatásának támogatásával az emberi jogi normák és az ügyészekre vonatkozó nemzetközi dokumentumokban foglaltak magvalósításának előmozdítása iránt.
Kérem, ismerkedjenek meg Egyesületünk történetével, tevékenységével!

dr. Matécsa Artemon
ÜOE elnök

Az 1991 óta rendszeresen jelentkező Kriminálexpo egy egyedülálló, konferenciák sorozatából és szakkiállítás-
ból álló szakmai rendezvény. 


dr. Misi Mária
ügyvezető alelnök

Az ÜOE nyitott a világ bármely pontján dolgozó ügyészekkel való párbe- szédre. Ezért vagyunk tagjai a Nemzetközi Ügyészi Egyesületnek is, amely Budapesten alakult meg.

 

Takácsné dr. Diófási Ágnes 

nemzetközi kapcsolatok 

 alelnöke

Az 1994 óta kéthavonta megjelenő, a Magyar Tudományos Akadémia által jegyzett szakmai folyóiratunk még az egyetemisták kö- rében is népszerűségnek örvend.

 

dr. Kiss Anna
Ügyészek Lapja Főszerkesztő

Az ÜOE az ügyészségi szer-
vezet legreprezentatívabb érdekképviseleti szervezete, mely 23 tagozatra épül.

 

Dr. Hadler Andrea
belső kapcsolatok alelnöke

IX. Dunántúli Ügyészségi Sporttalálkozó Veszprémben

 

A IX. Dunántúli Ügyészségi Sporttalálkozónak Veszprém adott otthont 2016. július 1-2. napja között.  

  

Tovább


Elismerések az Ügyészség Napján

 

Az első ügyészi törvény 1871. június 10-ei kihirdetésének évfordulója 1991 óta az ügyészség ünnepnapja. Az Ügyészség Napja alkalmából az Igazságügyi Palota Dísztermében tartott ünnepségen - díszvendégként - Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Polt Péter legfőbb ügyész mondott beszédet. A legfőbb ügyész ezt követően elismeréseket és pályadíjakat adott át.


Tovább


Megjelent az Ügyészek Lapja különszáma

 

Folyóiratunk - Ügyészség Napja alkalmából megjelent - különszáma a 2015. évi országos novellaíró pályázat díjazott és a zsűri által legjobbnak ítélt novelláival jelentkezik.


Tovább


Egyesületünk látogatása Karlsruhéban

 

A Német Szövetségi Köztársaság két igazságügyi csúcsszervéhez is ellátogatott egyesületünk delegációja a Német Szövetségi Legfőbb Ügyészség Sportegyesülete által 38. alkalommal rendezett német igazságügyi futballcsapatok tornáját megelőzően.


Tovább


Az ÜOE novellaíró pályázatának eredményhirdetéséről

 

Az Ügyészek Országos Egyesülete által meghirdetett novellaíró pályázat helyezettjei az Igazságügyi Palota Dísztermében megrendezett ünnepi küldöttgyűlésen vehették át díjaikat. Az első helyezett novellát Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színművésznő olvasta fel.


Tovább