Ügyészek Országos Egyesülete
MagyarEnglishDeutschland

Kedves Látogató!

 

Köszöntjük megújult honlapunkon!

Egyesületünk immár 24 éve szervezi az ügyészek, alügyészek és ügyészségi fogalmazók, OKRI munkatársak, valamint nyugdíjas kollégáink szakmai érdekeit védve a közösségi létet. Ezen célt a klasszikus érdekvédelmi szervezetekhez képest szélesebb tevékenységi körünk szolgálja.

Az ÜOE elkötelezett az ügyészi etika érvényre juttatásának támogatásával az emberi jogi normák és az ügyészekre vonatkozó nemzetközi dokume-tumokban foglaltak magvalósításának előmozdítása iránt.
Kérem, ismerkedjenek meg Egyesületünk történetével, tevékenységével!

dr. Matécsa Artemon
ÜOE elnök

Az 1991 óta rendszeresen jelentkező Kriminálexpo egy egyedülálló, konferenciák sorozatából és szakkiállítás-
ból álló szakmai rendezvény. 


dr. Misi Mária
ügyvezető alelnök

Az ÜOE nyitott a világ bármely pontján dolgozó ügyészekkel való párbe- szédre. Ezért vagyunk tagjai a Nemzetközi Ügyészi Egyesületnek is, amely Budapesten alakult meg.

 

Takácsné dr. Diófási Ágnes 

nemzetközi kapcsolatok 

 alelnöke

Az 1994 óta kéthavonta megjelenő, a Magyar Tudományos Akadémia által jegyzett szakmai folyóiratunk még az egyetemisták kö- rében is népszerűségnek örvend.

 

dr. Kiss Anna
Ügyészek Lapja Főszerkesztő

Az ÜOE az ügyészségi szer-
vezet legreprezentatívabb érdekképviseleti szervezete, mely 23 tagozatra épül.

 

Kissné dr. Maár Sarolta
belső kapcsolatok alelnöke

A Nemzetközi Ügyészi Egyesület VB ülése Bahreinben

 

A Nemzetközi Ügyészi Egyesület 2015. április 8-9. napján tartotta tavaszi VB ülését, ezúttal a Bahreini Királyságban, Manama városában. Az ülésen részt vett az ÜOE nemzetközi alelnöke, Takácsné dr. Diófási Ágnes.


Tovább


25 éves az ÜOE! - Jelvény a tagoknak

 

A jubileumi év tiszteletére valamennyi tagunkat ÜOE jelvénnyel leptük meg.


Tovább


Emléktábla avatás és helytörténeti előadások a Szolnoki Törvényszéken

 

A Szolnoki Törvényszék épületének I. emeleti aulájában 2015. április 15-én ünnepélyes körülmények között, az ügyészi, ügyvédi és bírói hivatásrend képviselőinek részvételével emléktábla avatásra, visszaállításra került sor.

 

Tovább


Ügyészi Egyesületek Világtalálkozója - Budapesten?

 

Az ügyészi egyesületek első világtalálkozójának előkészítéseként március végén a Nemzetközi Ügyészi Egyesület (IAP) főtitkára és kommunikációs managere tettek látogatást Egyesületünknél.


Tovább


Egyesületünk látogatása Németország igazságügyi központjába, Karlsruheba

 

A szakmai és kulturális programok mellett az Ügyészek Országos Egyesülete futball válogatottja harmadik helyezést ért el a Német Szövetségi Legfőbb Ügyészség Sportegyesülete által 37. alkalommal rendezett német igazságügyi futballcsapatok tornáján.


Tovább