Ügyészek Országos Egyesülete
MagyarEnglishDeutschland

Kedves Látogató!

 

Köszöntjük megújult honlapunkon!

Egyesületünk immár 25 éve szervezi az ügyészek, alügyészek és ügyészségi fogalmazók, OKRI munkatársak, valamint nyugdíjas kollégáink szakmai érdekeit védve a közösségi létet. Ezen célt a klasszikus érdekvédelmi szervezetekhez képest szélesebb tevékenységi körünk szolgálja.

Az ÜOE elkötelezett az ügyészi etika érvényre juttatásának támogatásával az emberi jogi normák és az ügyészekre vonatkozó nemzetközi dokumentumokban foglaltak magvalósításának előmozdítása iránt.
Kérem, ismerkedjenek meg Egyesületünk történetével, tevékenységével!

dr. Matécsa Artemon
ÜOE elnök

Az 1991 óta rendszeresen jelentkező Kriminálexpo egy egyedülálló, konferenciák sorozatából és szakkiállítás-
ból álló szakmai rendezvény. 


dr. Misi Mária
ügyvezető alelnök

Az ÜOE nyitott a világ bármely pontján dolgozó ügyészekkel való párbe- szédre. Ezért vagyunk tagjai a Nemzetközi Ügyészi Egyesületnek is, amely Budapesten alakult meg.

 

Takácsné dr. Diófási Ágnes 

nemzetközi kapcsolatok 

 alelnöke

Az 1994 óta kéthavonta megjelenő, a Magyar Tudományos Akadémia által jegyzett szakmai folyóiratunk még az egyetemisták kö- rében is népszerűségnek örvend.

 

dr. Kiss Anna
Ügyészek Lapja Főszerkesztő

Az ÜOE az ügyészségi szer-
vezet legreprezentatívabb érdekképviseleti szervezete, mely 23 tagozatra épül.

 

Dr. Hadler Andrea
belső kapcsolatok alelnöke

Az ÜOE novellaíró pályázatának eredményhirdetéséről

 

Az Ügyészek Országos Egyesülete által meghirdetett novellaíró pályázat helyezettjei az Igazságügyi Palota Dísztermében megrendezett ünnepi küldöttgyűlésen vehették át díjaikat. Az első helyezett novellát Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színművésznő olvasta fel.


Tovább


Finkey Ferenc-díj 2015

 

Az Ügyészek Országos Egyesületének 2015. évi Finkey Ferenc-díjasai: dr. Kissné dr. Maár Sarolta, dr. Bánhegyi Gábor és dr. Nánási László. A díjátadásra 2015. november 19. napján az Igazságügyi Palota Dísztermében rendezett ünnepi küldöttgyűlésen került sor.


Tovább


Ünnepi küldöttgyűlés és fotókiállítás az Igazságügyi Palotában

 

Az Ügyészek Országos Egyesülete 2015. évben ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját. Az jubileumi év zárórendezvényeként az ünnepi küldöttgyűlésre 2015. november 19. napján - az 1990-es alakuló küldöttgyűlés helyszínén - az Igazságügyi Palota Dísztermében került sor, ahol többek között a történeti fotókiállítás mellett díjátadásokra is sor került.


Tovább


Gyermekrajzverseny a Főzőversenyen

 

Egyesületünk által megrendezett Országos Ügyészségi Főzőversenyen a gyermekprogramok keretében került megrendezésre a gyermekrajzverseny.


Tovább


Országos főzőverseny 2015

 

Az idén 14. alkalommal, 2015. október 3. napján megrendezett rendezvénynek az elmúlt évekhez hasonlóan a pilisszentkereszti a Büntetés-végrehajtási Szervezet TR Központja adott otthont. Az ideális időjárás is hozzájárult ahhoz, hogy a résztvevők száma elérte a 250 főt.


Tovább