Az Ügyészség Napja 2020. június 10. napján

Idén rendhagyó módon nem került megrendezésre az Ügyészség Napja alkalmából az a hagyományos központi ünnepség, melynek során az aktuális, az ügyészséget érintő előadást követően a legfőbb ügyész átadja az ügyészi szervezet szakmai elismeréseit, valamint a Kozma Sándor emlékére meghirdetett tudományos pályázat díjait.

Polt Péter legfőbb ügyész videóüzenetben köszöntötte az Ügyészség Napja alkalmából a kollégákat, míg az érintettek közvetlen felettesüktől vehették át elismerésüket.

Egyesületünk ezúton is gratulál az Ügyészség Napja alkalmából Vargha Ferenc-díjban részesült 5, a rendkívüli elismerésben részesült 4, az Ügyészségi Emlékgyűrűt kapott 7, a Magyar István-díjban részesült 29, a Székely Ferenc-díjban részesült 4, az emléktárgyat elnyert 7 kollégának, az új címzetes legfőbb ügyészségi és főügyészségi ügyészi, főtanácsosi és tanácsosi címben részesülteknek, valamint a Kozma Sándor emlékére meghirdetett tudományos pályázat 11 díjazottjának!

Külön gratulálunk azoknak, akik az ügyészség legmagasabb szakmai kitüntetését, azaz a Kozma Sándor-díjat vehették át, így 

Szalóki Zoltán Péter Heves megyei főügyésznek, 

Kontrát Richárd legfőbb ügyészségi tanácsos, főosztályvezető-helyettes ügyésznek

Mike Sándor Zoltán legfőbb ügyészségi osztályvezető ügyésznek

Fürcht Pál Zsolt fővárosi főügyészhelyettesnek

Székely Katalin címzetes főügyészségi ügyész, salgótarjáni járási vezető ügyésznek.

A legfőbb ügyész által Kozma Sándor emlékére 2020. évben meghirdetett tudományos pályázaton az Ügyészek Országos Egyesületének Különdíját dr. Zsiros Bettina debreceni járási ügyészségi fogalmazó nyerte el „Túlbizonyítás, mint a bírói igazságkeresés anomáliája a büntetőeljárásban” című pályamunkájával. A nyertes tanulmány az Ügyészek Lapja következő számában lesz olvasható.