Ügyészek Országos Egyesülete
MagyarEnglishDeutschland

 

Idén jubiláló Egyesületünket honlapján köszöntötte a - többek között a Magyar Bűnüldöző című folyóiratot kiadó - Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesülete. 

Magyar Bűnüldözők Szakmai Szakszervezete.png

 

A Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesülete 2004-ben azzal a céllal alakult meg, hogy saját eszközeivel hozzájáruljon a hazai bűnüldözés és jogi szabályozásának korszerűsítéséhez, kutassa a bűnügyi tudományokat, segítse a bűnüldözők munkáját, a bűnüldözés és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében.

Az Egyesület ennek keretében adja ki tudományos-szakmai folyóiratát, Magyar Bűnüldöző címmel, mely olyan írásokat közöl, amelyek a bűnüldözési szakterület problémáival, a szakterületet befolyásoló jogalkotás kérdéseivel foglalkozik, és a társadalmi devianciákat, a bűnüldözés kérdéseit kriminalisztikai, kriminológiai, kriminálpszichológiai, büntetőjogi, rendészeti szempontokból elemzik, értékelik.

 

Az Egyesület elnöke, Jakab György az egyesület honlapján közzétett levélben köszöntötte a negyedszázados fennállását ünneplő Ügyészek Országos Egyesületét.