Ügyészek Országos Egyesülete
MagyarEnglishDeutschland

Híreink

Elhunyt Dr. Györgyi Kálmán volt legfőbb ügyész

 

Megrendülve értesülhettünk róla, hogy 2019. február 17. napján, életének 80. évében elhunyt Dr. Györgyi Kálmán volt legfőbb ügyész. Temetése az ügyészi szervezet saját halottjaként 2019. március 8-án 12.45 órakor lesz a Farkasréti temetőben.


Tovább


Ügyészek Lapja - Elindult a honlap!

 

Egyesületünk szakmai-tudományos tevékenysége körében 1993 óta kiadott kiadványa immár - papíralapú kiadás mellett - külön honlapon is elérhető.


Tovább


Nagy sikerű rendezvényt rendeztünk: Kriminálexpo 2018!

 

Az Ügyészek Országos Egyesülete - a Legfőbb Ügyészség és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társrendezésében - nagy sikerrel rendezte meg immár a 22. alkalommal a Kriminálexpot, “Kommunikáció a biztonságos világért, kommunikáció a biztonságos Magyarországért“ címmel.


Tovább


Ügyészségi fogalmazói álláshelyek!

 

A legfőbb ügyész pályázatot hirdetett ügyészségi fogalmazói álláshelyek betöltésére. 


Tovább


Ladislav Hamran, az EUROJUST elnöke volt a díszvendég az Ügyészség Napján

 

Az első ügyészi törvény 1871. június 10-ei kihirdetésének évfordulója 1991 óta az ügyészség ünnepnapja. Az Ügyészség Napja alkalmából az Igazságügyi Palota Dísztermében tartott ünnepségen Dr. Polt Péter legfőbb ügyész meghívására díszvendégként részt vett Ladislav Hamran úr, az EUROJUST elnöke, aki a magyarul elmondott beszédében méltatta a magyar ügyészség eredményes munkáját és a EUROJUST-on belüli aktivitását.


Tovább


Jubileumi tornán diadalmaskodott az ügyészválogatott Karlsruhéban

 

Az Ügyészek Országos Egyesületének csapata nyerte a 2018 márciusi, negyvenedik alkalommal megrendezett német igazságügyi teremlabdarúgó tornát.


Tovább


Finkey Ferenc-díj 2017

 

Egyesületünk 2017. évben Finkey Ferenc-díjat adományozott három kolléga részére, díjazva az egyesület érdekében végzett kiemelkedő tevékenységüket.


Tovább


Dunántúli sporttalálkozó Villányban

 

A X. Dunántúli Ügyészségi Sporttalálkozónak idén Villány adott otthont. A 2017. június 23-24. napján megrendezett találkozó összetett győztese Győr-Moson-Sopron csapata lett. 


Tovább


Tisztújító küldöttgyűlés

 

Az Ügyészek Országos Egyesülete 2017. május 22. napján a Fővárosi Főügyészség dísztermében tartotta tisztújító küldöttgyűlését.


Tovább


Az ÜOE csapata nyerte a pozsonyi futballtornát!

 

Az Ügyészek Országos Egyesületének futballválogatottja nyerte a néhai nyugalmazott szlovák legfőbb ügyész, Milan Hanzel emlékére 2016. november 20. napján Pozsonyban a HANT Arénában megrendezett futballtornát.


Tovább


Sikeresen zárult a XXI. Kriminálexpo IT-SEC

 

Idén immár 21. alkalommal rendezte meg az Ügyészek Országos Egyesülete – a Legfőbb Ügyészséggel társrendezésben – a Kriminálexpo IT-SEC biztonsági és informatikai, bűnmegelőzési, bűnüldözési, igazságszolgáltatási konferenciát. A háromnapos rendezvénynek 2016. november 8-10. napja között a Tölösi Péter Konferencia Központ (Magyar Telekom Székház) adott otthont.


Tovább


Finkey Ferenc-díj 2016

 

Az idei Finkey Ferenc-díj a 2016. november 9. napján tartott ünnepi küldöttgyűlés keretében került átadásra. Díjazottunk: dr. Klimon Zsuzsanna.

 

Tovább


XVI. Ügyészségi Főzőverseny gyermekprogramokkal

 

Az időjárás ismét kedvezett Egyesületünk által 2016. október 1. napján a Büntetés-végrehajtási Szervezet pilisszentkereszti TR Központjában megrendezett Ügyészségi Főzőversenynek.


Tovább


Német kollégák és a német szövetségi legfőbb ügyész látogatása egyesületünknél

 

Idén ismét vendégül láttuk a Német Szövetségi Legfőbb Ügyészség mellett működő Sportegyesület delegációját. Nagy megtiszteltetés volt egyesületünk számára, hogy a német kollégákat elkísérte dr. Peter Frank német szövetségi legfőbb ügyész is.


Tovább


Nemzetközi Ügyészségi Futballtornát szerveztünk!

 

Egyesületünk 2012. évben rendezte meg első ízben a Négy Nemzet Ügyészeinek Futball Tornáját. Első alkalommal, 2012. évben a német és a vendéglátó ÜOE csapata mellett a szlovák és a román, 2014. évben a szlovák és az osztrák csapatok vettek részt a tornán. Mindkét tornát a szlovák csapat nyerte...


Tovább